Rode Duivels

2e klasse

Leuven-coach meet schade op na bekermatch

on

Degradant Oud-Heverlee Leuven mag in september naar het Astridpark van RSC Anderlecht trekken. De ploeg uit de studentenstad stootte door in de Cofidis Cup nadat het zondag, met enige moeite, wist te winnen van derde amateurploeg RUS Rebecquoise.

“Elke loting is goed voor ons. We zijn niet specifiek gebrand op een grote naam of op het zo ver mogelijk doorstoten in de beker, maar de prioriteit ligt eerder op het bouwen van een stabiele ploeg”, klonk het gisteren na de wedstrijd tegen Rebecq door de mond van Leuven-coach Emilio Ferrera. Vandaag werd duidelijk dat Anderlecht de tegenstander zal worden.

OHL had verlengingen én strafschoppen nodig om door te gaan naar de 1/16de finales van de Cofidis Cup. Buiten de verwachting van de Leuvense oefenmeester, want die liet nog in de eerste helft een jeugdspeler aandraven ten koste van Ben Yagan. “Yagan zat absoluut niet goed in de wedstrijd. Ik koos er dan voor om met Bounou een jeugdspeler ervaring te laten opdoen bij de A-kern. In een rustige en haalbare bekerwedstrijd, dacht ik. Maar dat draaide anders uit. Het eerste kwartier was goed en kwamen we op voorsprong via Azevedo. Kort daarna kregen we de gelijkmaker binnen en kwamen we plots met tien te staan na de rode kaart van Ngawa. En dan zakt alles als een kaartenhuisje in elkaar. Toegegeven, de omstandigheden waren ook niet ideaal. Namiddagvoetbal en bijna drie uur spelen op een grasmat die niet goed onderhouden of gesproeid was. Eén van de twee beoogde doelstellingen is uiteindelijk gehaald: die waren doorgaan in de beker en dat zonder schade.”

“Het doorgaan in de beker is gelukt. Schade was er helaas wel. Een schorsing voor Ngawa, een enkelblessure bij Azevedo en mogelijk ook een kuitblessure bij Simaeys. De komende dagen zetten we het bekervoetbal even uit ons hoofd en werken we toe naar de wedstrijd van aanstaande vrijdag bij Lierse”, aldus Ferrera.

(TB)

About Redactie

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *