Rode Duivels

1e Klasse B

Tubize haalt nu ook extra aanvallend geweld

on

AFC Tubize beheerst voorlopig de slotweek van de transferperiode in de Proximus League. Na verdediger Touré en coach Brouard werd er nu ook een extra spits voorgesteld aan de fans.

Simon Zenke moet meer voor de goals gaan zorgen in het Stade Leburton. Zenke is een 27-jarige Nigeriaan die zowel centraal in de spits als op de flanken kan spelen.

De voormalige jeugdinternational maakte in 2007 zijn Europese debuut bij Strasbourg om drie jaar later (40 duels en 15 goals) naar Turkije te trekken. Daar maakte hij furore bij Samsunspor (24 goals in 56 duels) wat hem opnieuw een transfer naar Frankrijk (Nancy) opleverde.

Daar ging het plots een pak minder voor Zenke en een jaartje later zat hij alweer terug in Turkijke. De voorbije jaren voetbalde de snelle Nigeriaan er voor Istanbul, Sanliurfaspor en Karabukspor; maar het succes van zijn periode bij Strasbourg en Samsunspor kon hij niet meer evenaren.

(JS)

About Redactie

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *