Rode Duivels

lagere klasse

Seraing bevestigt titelambities met huur van toptalent Standard

on

Seraing miste vorig seizoen de Proximus League-boot op een haar en de Luikenaars zijn dan ook vastbesloten om dit seizoen een gooi te doen naar de titel in de hernieuwde Superliga. In die optiek werd er nog een interessante versterking aan de kern toegevoegd.

De club stelde op de slotdag van de transferperiode Hugo Cuypers voor. Cuypers is een 19-jarige spits die voor een seizoen gehuurd wordt van Standard. De Luikenaar was dit seizoen een van de speerpunten van de Rouche-beloften en debuteerde vorig jaar ook al in de JPL.

Het jaar voordien was hij bij de U19 nog topschutter met 31 doelpunten en 13 assists. Vlak voor de uitleenbeurt verzekerde Standard zich nog van zijn (toekomstige) diensten met een nieuw tweejarig contract.

(JS)

About Redactie

Recommended for you

5 Comments

 1. KSVR

  31 augustus 2016 at 13:26

  Niet slecht van Seraing!

 2. Darco

  31 augustus 2016 at 13:48

  Ik vraag mij juist af wat er geworden is van het transfert verbod van 2 jaar dat Seraing gekregen heeft van de FIFA?

  • KSVR

   31 augustus 2016 at 15:26

   On hold.

   Seraing is in hoger beroep gegaan na het verloren beroep bij de Fifa. De zaak wordt nu onderzocht bij het TAS.

   Zolang het TAS geen uitspraak gedaan heeft, is er ook geen transferverbod voor Seraing.

 3. KSVR

  31 augustus 2016 at 15:30

  Tweedeklasser FC Seraing stelde vandaag niet enkel zijn nieuwe trainer José Jeunechamps voor. Voorzitter Mario Franchi maakte ook gebruik van dat moment om te bevestigen dat de club de licentie voor volgend seizoen beet heeft en naar het Internationaal Sporttribunaal TAS stapt om hun transferverbod van vier seizoenen op te heffen.

  “Seraing krijgt zijn licentie zonder bijkomende voorwaarden, we moeten ons zelfs niet gaan verantwoorden voor de commissie. We zijn erin geslaagd om de nodige werken aan ons stadion uit te voeren en hebben nu plaats voor meer dan 8.000 toeschouwers (5.000 zitplaatsen en 3.300 staanplaatsen, red). Verder heeft ook de verlichting een upgrade gekregen”, verklaarde de voorzitter. In de toekomst wil Seraing ook nog nieuwe kleedkamers bouwen en twee synthetische velden aanleggen.

  De voorzitter gaf vandaag ook uitleg over het transferverbod van vier transferperiodes dat de club midden september opgelegd kreeg na inbreuken tegen de TPO “third party ownership”. Dat is een praktijk waarbij een derde partij investeert in de economische rechten van een speler met het oog op het creëren van een meerwaarde bij een latere transfer van die speler.

  Recht op transfers

  Seraing vond die beslissing toen schandalig en ging in beroep maar kreeg ook daar dezelfde straf. “Hierdoor hebben wij beslist om in hoger beroep te gaan bij het TAS, waardoor de vorige uitspraak tijdelijk is opgeschort. We denken dat het TAS geen uitspraak zal doen voor ze de beslissing van de burgerlijke rechtbank kennen. Aangezien die niet voor september zal vallen hebben wij deze zomer nog steeds het recht om transfers te doen”, vertelde Franchi.

  De club moet zich vandaag ook voor de Geschillencommissie Betaald Voetbal verantwoorden voor de transfer van Jeffrey Rentmeister. De tweedeklasser had een transferverbod, maar haalde Rentmeister als vrije speler toch binnen en stelde hem al op in drie wedstrijden. Reeksgenoten Lommel United, White Star Brussel, Verbroedering Geel en Patro Eisden Maasmechelen dienden klacht in bij de KBVB.

  (http://www.hln.be/hln/nl/949/Belgisch-Voetbal/article/detail/2642893/2016/03/10/Seraing-heeft-licentie-beet-en-stapt-naar-het-TAS-om-transferverbod-aan-te-klagen.dhtml)

  Persoonlijk vermoed ik dat deze zaak nog maanden (of langer) kan aanslepen bij het TAS.

 4. tja

  31 augustus 2016 at 17:15

  Aanvullend: bij huren telt een transferverbod meestal niet.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *