Meer resultaten voor dan als

dan als
 
dan als Taaluilen.
Ik ben groter als Piet. Ik ben groter dan Piet. Dan of als? Het is lastig te onthouden: wanneer moet het dan zijn, en wanneer als? Ik heb er zelf ook moeite mee. Voor ik het weet, heb ik het al fout gedaan En ik ben niet de enige.
Beter spellen dan of als.
Twijfelwoorden dan of als. Wat is het verschil tussen dan en als? Als je twee dingen A en B vergelijkt en je wilt het verschil beschrijven, gebruik je vaak de vergrotende trap of bijvoorbeeld anders om het verschil te beschrijven.
als / dan VRT-Taalnet.
Voor velen is dan zelfs een sjibbolet voor correct Nederlands. Wie moeilijkheden op dit gebied wil vermijden, kan zich daarom beter van het gebruik van ongelijkheid-aanduidend als waar op zichzelf beschouwd geen enkel bezwaar tegen bestaat onthouden." Groter als / dan Taaladvies.net.
Groter als / dan.
Toch zijn combinaties zoals groter als, liever als, anders als niet voor iedereen aanvaardbaar. In verzorgde spreek en schrijftaal is het aan te raden om groter dan, liever dan, anders dan enzovoort te gebruiken. Dan / als driemaal zo groot.
Zoveel of meer als / dan.
Zoveel of meer als / dan. Zijn de zinnen Het maakt niet uit of de vrouw net zoveel of meer verdient als de man en Het maakt niet uit of de vrouw net zoveel of meer verdient dan de man correct?
als / dan taaltelefoon.be. cross. login. question-circle. search. up-down. vlaanderen-logo. warning.
De combinaties met dan drukken een ongelijkheid uit, die met als een gelijkheid. Dan wordt ook gebruikt na niets en niemand als het woord anders er niet achter staat, maar er wel bij gedacht kan worden. Dan heeft in dat geval de betekenis behalve.
Ezelsbruggetje voor de ALS-Dan regel.
Eerst als en DAN dan. Als iets het 1 overtreft is het altijd DAN en niet ALS. Bijv: Ik ben beter jij. Dat overtreft, dus is het DAN. Ik ben net zo goed jij. Dat is niet overtreffend, dus is het ALS.
Dan of als: wanneer gebruik je het? Educatie en School: Taal.
Vaak is het de vraag of het groter dan of groter als is. Daarnaast zijn andere combinaties met dan en als vaak ook lastig, bijvoorbeeld dan mij of dan ik. Groter dan of groter als. Even groot dan of even groot als.
dan / als Genootschap Onze Taal Onze Taal.
Veel mensen hebben het ezelsbruggetje geleerd dat dan gebruikt wordt bij ongelijkheid, en als bij gelijkheid. Dat klopt meestal wel, maar dit ezelsbruggetje kan leiden tot fouten als Suriname is vier keer zo groot dan Nederland, omdat het daar immers om een ongelijkheid gaat.
Is het groter dan of groter als? Taalhelden.
Is het groter dan mij of dan ik? Is het driemaal zo groot als of dan? Is het drie keer meer dan of drie keer zoveel als? Is het niets anders als of niets anders dan? Is het zoveel als of zoveel dan?

Contacteer ons